تولید اکسترودر با افزایش درخواست بی سابقه ای همراه بوده که میتواند به دلیل تولید بیشتر محصولات پلیمری بر پایه اکسترودر باشد، بر این اساس می توان میزان تقاضا در بازار را تنظیم نمود. با افزایش میزان تقاضا، تولیدکنندگان سرمایه گذاری در تولید را افزایش می دهند. تولید نیز افزایش می یابد. همین امر باعث افزایش تقاضا برای سفارش تولید اکسترودر می شود.
تاریخچه تولید اکسترودر
دستگاه اکسترودر، برای تولید محصولات مختلف استفاده می شود. عملکرد این دستگاه بواسطه ی ذوب مواد و شکل دهی به آن است. اولین اکسترودر توسط چارلز هنکوک و همکارانش در سال 1820 ساخته شد. در سال 1870 نیز مدل مارپیچ دار اکسترودر طراحی گردید. تکنولوژی اکستروژن در اواخر سال 1870 معرفی شد. با تنظیمات دمایی دقیق، اکسترودر دچارانقلابی جدید شد.
اکسترودر در سال 1890 در آمریکا به تولید انبوه رسید. این تکنولوژی هدر رفت انرژی و مواد اولیه را به مقدار زیادی کاهش داد و باعث تولید انواع متنوعی از محصولات ترموپلاستیکی گردید. خط تولید بر پایه اکسترودر برای تولید محصولاتی مانند پروفیل، لوله، داکت و امثال آن . . . مورد استفاده قرار میگیرد.
اجزا و قطعات اکسترودر
اکسترودر شامل بخش های مختلف مکانیکی و الکترونیکی می باشد. اجزای مکانیکی شامل قیف (hopper)، مارپیچ یا ماردون (screw)، سیلندر یا محفظه (barrel) و دای یا قالب (die) می باشد. قسمت الکتریکی شامل انواع کنترلر ها، هیتر های الکتریکی و ترموکوپل می باشد.
بازدهی اختلاط در یک اکسترودر دو مارپیچ با اضافه شدن اجزای اختلاط می تواند افزایش پیدا کند. این عناصر می توانند روی بخش مرکزی ماردون سوار شوند و بازدهی را بالاتر ببرند. در دستگاه ها طول، تعداد و شکل این فاکتورها به راحتی قبل تغییر هستند.
اکسترودرها بر اساس مواد ورودی، قطر و طول مارپیچ و توان خروجی و تعداد مارپیچ و جهت چرخش دسته بندی میشوند. امروزه کشور چین را میتوان بزرگترین تامین کننده اکسترودر نامید ولی از جهت تکنولوژی و مدرن بودن ماشین آلات همچنان کشورهای اتریش و آلمان پیشتاز هستند.
در قسمتهای بعدی تاریخچه ورود اکسترودرهای پلیمری و مواد غذایی و در مرحله بعد ساخت و بومی سازی در ایران را بررسی خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید.